7. Ik wil mijn woning verbouwen en/of (groot) onderhoud uitvoeren. Is het verstandig om alvast aan de slag te gaan? Of kan ik beter wachten op opname en beoordeling van de woning, zodat de verbouwi

HOME  |  Inwoners  |  Veelgestelde vragen over de nieuwe versterkingsaanpak  |  7. Ik wil mijn woning verbouwen en/of (groot) onderhoud uitvoeren. Is het verstandig om alvast aan de slag te gaan? Of kan ik beter wachten op opname en beoordeling van de woning, zodat de verbouwi

7. Ik wil mijn woning verbouwen en/of (groot) onderhoud uitvoeren. Is het verstandig om alvast aan de slag te gaan? Of kan ik beter wachten op opname en beoordeling van de woning, zodat de verbouwi

Bij eventuele versterkingswerkzaamheden aan uw woning, kan het zijn dat door u aangebrachte verbouwingen weer moeten worden afgebroken. Dit hangt af van de versterkingsmaatregelen die nodig zijn. Of u moet wachten op de beoordeling van uw woning voordat u zelf met een verbouwing aan de slag gaat, is daarom een lastige keuze. Uiteindelijk ligt deze keuze bij uzelf. Het volgende kan ter overweging worden meegegeven:

  • Het in stand houden van een goede onderhoudstoestand van uw woning is altijd van belang (bijvoorbeeld: buiten schilderwerk, dak en goten)
  • De versterkingsopgave is bedoeld om veilige woningen te creĆ«ren. Het uitgangspunt is dat u dezelfde functionaliteit terug krijgt als voor de versterking. Bijvoorbeeld: als u uw woning uitbreidt met een uitbouw, dan zal deze uitbouw ook na een eventuele versterking aanwezig zijn. Naar verwachting zal sloop/nieuwbouw minder vaak in beeld komen als alternatief voor het versterken van uw woning.

In de planning in hoofdstuk 5 van het plan van aanpak versterking gemeente Loppersum  kunt u zien wanneer uw woning wordt opgenomen. Vanaf pagina 22 vindt u een overzicht van de aanpak per dorp. Hier kunt u op hoofdlijnen zien wanneer opnames en beoordelingen in uw dorp plaatsvinden.

Blijkt uit de beoordeling van uw woning dat rigoureuze versterkingsmaatregelen nodig zijn, in het ongunstigste geval sloop-nieuwbouw? Dan komt voorafgaand aan de werkzaamheden een expert bij u langs. Uw voorgenomen investeringen kunnen worden meegenomen in de werkzaamheden die nodig zijn om uw woning te versterken.

Top