Toegankelijkheid

HOME  |  Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Op dit moment zijn de websites van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum niet volledig toegankelijk volgens de eisen van het tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid.

Tijdelijke toegankelijkheidsverklaring

Omdat de drie gemeenten op 1 januari 2021 herindelen in de gemeente Eemsdelta investeren we niet meer in onze huidige websites. Uitzondering hierop zijn tekstuele aanpassingen en updates omtrent beveiliging. Deze websites verbeteren we daarom ook niet meer op het gebied van toegankelijkheid.

Waarom deze tijdelijke verklaring?

Voor een officiƫle toegankelijkheidsverklaring moeten we onze websites laten testen en moeten we plannen maken op de verbeterpunten. Daar zijn kosten aan verbonden. De conclusies van deze onderzoeken kunnen we niet meenemen naar de websites van de nieuwe gemeente Eemsdelta. We zetten deze middelen liever in voor onze nieuwe websites die vanaf januari 2021 online komen. Bij de bouw van websites voor de gemeente Eemsdelta houden we rekening met de toegankelijkheidseisen.

Wat is een toegankelijke website?

In Nederland willen we dat openbare voorzieningen toegankelijk zijn voor alle burgers. Want ieder mens heeft het recht om gewoon als ieder ander mee te doen in de maatschappij. Voor digitale voorzieningen is het niet anders. In onze samenleving kun je bijna niet meer zonder het internet en computers. En veel mensen willen dat ook helemaal niet missen. Daarom is digitale toegankelijkheid belangrijk. Als websites goed in elkaar zitten, kan iedereen ze gebruiken, ook bezoekers met een beperking.

Peildatum: 22 september 2020

Top