Nieuws

Nieuws

 • Overlastvergoeding voor iedereen met mijnbouwschade

  Afbeelding van TCMG inzake overlastvergoeding

  Bron: Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen
  Datum: 18-07-2018

  Alle schademelders die van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen een vergoeding voor mijnbouwschade krijgen, hebben recht op een overlastvergoeding van ten minste 250 euro. Vanaf vandaag kunt u deze en andere bijkomende kosten aanvragen.

  Lees verder
 • SodM: NAM, GTS en GasTerra moeten zich inspannen voor een zo laag en vlak mogelijke gasproductie in Groningen

  Logo SodM

  Bron: Staatstoezicht op de Mijnen (SodM)
  Datum: 17-07-2018

  Om ervoor te zorgen dat het risico op aardbevingen zoveel mogelijk beperkt wordt, heeft het Staatstoezicht op de Mijnen de operationele strategie van de NAM voor de gaswinning in Groningen voor komend gasjaar (1 oktober 2018- 1 oktober 2019) beoordeeld. Uitgangspunt is dat er zo min mogelijk en zo vlak mogelijk gas gewonnen wordt in Groningen. Daarom adviseert SodM het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) niet alleen voorwaarden aan het instemmingsbesluit te verbinden, maar ook aanwijzingen aan GTS en GasTerra te geven.

  Lees verder
 • TCMG verhuist naar Hoogezand

  TCMG in nieuw pand

  Bron: Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen
  Datum: 12-07-2018

  De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen verhuist naar de gemeente Midden-Groningen. Vanaf oktober zijn we gevestigd aan de Techniekweg 1 in Hoogezand.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief kindcentrum Stedum

  Voorkant Stedum

  Bron: gemeente Loppersum
  Datum: 10-07-2018

  In Stedum komt een nieuw kindcentrum ten noorden van de Hilmaarweg. In de toekomst krijgen basisschool De Klaver en kinderopvang Het Vlinderhofje van Kids2b een nieuwe plek in het kindcentrum.

  Lees verder
 • Alle oude schadegevallen in Groningen in bezit van aanbod NAM

  Logo Rijksoverheid

  Bron: Rijksoverheid
  Datum: 06-07-2018

  Alle 6199 bewoners in Groningen met openstaande oude schademeldingen hebben inmiddels een aanbod gehad van NAM voor de afhandeling van hun schade. Tot nu toe heeft bijna 74 procent van de bewoners het aanbod geaccepteerd.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Loppersum-Noord

  voorzijde lop noord

  Bron: gemeente Loppersum
  Datum: 11-07-2018

  Loppersum-Noord is het gedeelte tussen de Molenweg en het spoor. In dit gebied gaat de komende tijd veel gebeuren. De gemeente, Nationaal Co√∂rdinator Groningen (NCG) en woningstichting Wierden en Borgen zetten samen de schouders eronder om deze woonomgeving  te verfraaien en toekomstbestendig te maken. Met als doel de wijk te verbeteren en u als bewoner zich thuis te laten voelen.

  Lees verder
 • Johan Atema nieuwe directeur NAM

  Bron: NAM
  Datum: 10-07-2018

  Johan Atema is met ingang van 1 september 2018 benoemd als nieuwe directeur van NAM. Hij volgt Gerald Schotman op, die bij Shell de rol van Vice President Joint Ventures Delivery & Excellence gaat vervullen. Deze rol bouwt de positie die door het vertrek van Dick Benschop naar Schiphol vacant is geworden verder uit.

  Lees verder
 • Maatregelen voor voortvarender schade-afhandeling

  callcenter

  Bron: Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen
  Datum: 06-07-2018

  Het afhandelen van schademelding door de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen moet sneller. Hoewel het aantal schade-opnames stijgt, is deze stijging naar het oordeel van de Commissie nog onvoldoende. Vooral de inzet van deskundigen en de ICT spelen de Commissie parten. Bedoeling is daarom samen te werken met verzekeraars en gebruik te maken van hun expertise en capaciteit.

  Lees verder
 • Nieuwe afspraken over versterking in aardbevingsgebied

  Logo provincie Groningen

  Bron: Provincie Groningen
  Datum: 05-07-2018

  Eind maart besloot de minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK) om de lopende versterkingsoperatie, die onderverdeeld is in meerdere groepen, tijdelijk stil te leggen. Maandag 2 juli is afgesproken dat de versterking van gebouwen in de groep met 1467 en 1588 woningen doorgaat.

  Lees verder
Archief
Top