Nieuws

Nieuws

 • Aan de slag met perspectief voor Noord- en Midden-Groningen

  Bron: NCG
  19-04-2018

  Gemeenten en woningcorporaties zien veel kansen om de woonkwaliteit, omgevingskwaliteit en leefbaarheid te verbeteren. Het is van belang dat de inwoners als ervaringsdeskundigen hierbij nauw worden betrokken. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten uit het woningmarkt- en bewonersonderzoek Noord- en Midden-Groningen.

  Lees verder
 • Bestemmingsplan voor het cultureel erfgoed in Loppersum

  Afbeelding van collage monumenten

  Bron: gemeente Loppersum
  18-04-2018

  Het cultureel erfgoed is erg belangrijk voor de identiteit van de gemeente Loppersum en haar inwoners. We zijn er zuinig op en willen het beschermen voor de gevolgen van de gaswinning. Om het cultureel erfgoed te voorzien van een passende bescherming stelde de gemeenteraad op 5 maart 2018 het bestemmingsplan Cultureel Erfgoed vast.

  Lees verder
 • Commissie start uitvoering nieuwe werkwijze afhandeling schademeldingen

  Bron: Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen
  18-04-2018

  De onafhankelijke Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen wil circa 80 procent van de huidige schademeldingen rond gaswinning in Groningen en gasopslag in Norg afhandelen in een vereenvoudigde procedure. Belangrijke vereiste is dat de schade maximaal 10.000 euro bedraagt. Alle andere gevallen worden onder de reguliere procedure opgepakt. De Commissie verwacht begin mei de eerste besluiten over schadevergoeding te kunnen nemen.

  Lees verder
 • Jaarrapportage 2017 Onafhankelijke Raadsman

  Omslag jaarrapportage 2017 Onafhankelijke Raadsman

  Bron: Onafhankelijke Raadsman
  18-04-2018

  Vandaag heeft de Onafhankelijke Raadsman zijn jaarrapportage aangeboden aan de minister van Economische Zaken en Klimaat. Leendert Klaassen vervult deze ombudsfunctie voor schadeafhandeling en versterking als gevolg van gaswinning in Groningen nu exact vijf jaar. In die periode zijn meer dan 1000 klachten gemeld.

  Lees verder
 • Aardbeving bij Garsthuizen

  Bron: KNMI
  14-04-2018

  Op 13 april 2018 heeft er een aardbeving plaatsgevonden nabij Garsthuizen. De beving is op vele plekken in de omgeving van Garsthuizen gevoeld. Het KNMI stelde de kracht van de beving vast op 2.8 op de schaal van Richter. De beving houdt verband met de gaswinning uit het Groningen-gasveld.

  Schade melden?

  Schade melden kan via Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG). U kunt TCMG bereiken via:

  Telefoonnummer: 0800- 4444 111 of via internet: schadedoormijnbouw.nl/contact

  Lees verder
 • 159 aanmeldingen voor Koopinstrument

  Bron: NCG
  03-04-2018

  159 woningeigenaren hebben zich aangemeld voor het Koopinstrument van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Belangstellenden konden zich van 15 februari tot en met 16 maart 2018 aanmelden. Het Koopinstrument is een vervolg op de proef die NCG in 2016 startte.

  Lees verder
Archief
Top