Wil je meehelpen aan de jongerentop?

Wil je meehelpen aan de jongerentop?

Dit item is verlopen op 06-02-2019.
Logo JongerenTop

Bron: Jongerentop
Datum: 28-01-2019

Een groot deel van de provincie Groningen lijdt onder de aardbevingen. Waar nu met name volwassenen de lobby en het woord voeren, wordt het verhaal van kinderen en jongeren niet of nauwelijks gehoord. Zij verdienen een stem en gezicht in het aardbevingsgebied.

We willen dat hun belangen, wensen en ideeën, beter in beeld komen. We willen de jongeren een stem geven, invloed laten uitoefenen op beslissingen en oplossingen. Beslissingen waarmee zij het langste moeten leven.


Er wonen ongeveer 30.000 kinderen en jongeren in het aardbevingsgebied. Wat vinden de zij belangrijk in deze kwestie? Wat zien zij als oplossingen? Wat kunnen zij zelf doen? Wij geloven dat jongeren minstens zo goed in kansen, oplossingen & innovatie kunnen bijdragen. Het gaat tenslotte om hun huidige woon- en (be)leefomgeving, maar vooral ook van hun eigen toekomst en perspectief in het aardbevingsgebied.

De ideeën, oplossingen en advies van de Groninger jongeren, willen we samen met de jongeren op een dusdanige manier delen met bestuurders, dorpen, bedrijven en organisaties, dat ze serieus worden genomen. Maar we willen ook met de jongeren zelf aan de slag om hun ideeën uit te werken en vorm te geven.

Samen met de jongeren dagen we de bestuurders en de andere betrokkenen in het aardbevingsgebied uit om over een nóg verdere toekomst na te denken dan nu wordt gedaan en raken de ‘volwassen en professionele’ organisaties ook beter bekend met het netwerk waar jongeren zich in bevinden. Dit kan innovatie en koppelkansen in het gebied versterken.
 Dit doen we door jongeren een JongerenTop te laten organiseren in het aardbevingsgebied op 7 juni 2019.

Ben je tussen 12-17 jaar en wil je meedoen of meehelpen met de JongerenTop, klik dan hier verder!

Ben je 18+, of werk je bij een organisatie die betrokken wil zijn bij de JongerenTop? Lees dan meer hier

Top