Wethouder Schollema presenteert businesscase energietransitie in gemeente Marum

Wethouder Schollema presenteert businesscase energietransitie in gemeente Marum

Dit item is verlopen op 17-03-2018.
Foto presentatie businesscase energietransitie in gemeente Marum

Bron: gemeente Loppersum
07-03-2018

Onlangs is Bé Schollema (wethouder Duurzaamheid) samen met 20 mensen naar de gemeente Marum afgereisd om daar een bezoek te brengen aan het warmtenet Marum.

Via dit warmtenet worden meerdere gebouwen en voorzieningen (o.a. sporthal, zwembad, verzorgingshuis, gemeentehuis, school, bibliotheek en nieuw gebouwde woningen van de woningbouwcorporatie Wold en Waard) van duurzame warmte voorzien. De warmte is afkomstig van een houtgestookte ketel. Het hout is volledig afkomstig uit het landschapsbeheer van de vier gemeenten in het Westerkwartier. Wethouder Jan Vos van de gemeente Marum heeft de delegatie ontvangen en samen met zijn medewerkers en de exploitant van het warmtenet de houtketel laten zien en hierover gediscussieerd. 

Het bezoek is gebracht in het kader van de energieambties van de gemeente Loppersum. Een van deze ambities is de realisatie van een kleinschalig warmtenet in Loppersum die de gebouwen van gemeentewerken, de kerk Waardevol Leven, zo mogelijk het K.P. Zijlbad en nieuw te bouwen woningen van Wierden en Borgen. Het bezoek was ter inspiratie maar gaf ook de kans om de potentiële afnemers te informeren over de voortgang van het warmtenet in Loppersum.

Wethouder Schollema:'  We hebben samen met de potentiële afnemers ( Kerkgemeenschap Waardevol Leven, Zoutwaterbad KP Zijl, Zwembad Middelstum en Woningcorporatie Wierden en Borgen) de businesscase van het Warmtenet gepresenteerd. Ik kijk terug op een waardevol werkbezoek aan de gemeente Marum. Het is mooi om ervaringen te delen en zo de duurzaamheidsagenda handen en voeten te geven.'

gemeente Loppersum 

Top