Voorlopig geen opnames en informatiebijeenkomsten

Voorlopig geen opnames en informatiebijeenkomsten

NCG

Bron: NCG
Datum: 16-03-2020


Naar aanleiding van het Kabinetsbesluit om afstand tot elkaar te bewaren vanwege het coronavirus, heeft Nationaal Co├Ârdinator Groningen (NCG) besloten om tot en met 6 april geen opnames uit te voeren in het kader van het versterkingsprogramma. Ook organiseert NCG de komende drie weken geen informatiebijeenkomsten. De uitvoering van versterkingswerkzaamheden aan gebouwen gaat wel zoveel mogelijk door.

Bij opnames en informatiebijeenkomsten verkeren mensen zoals een deskundige, bewonersbegeleider en bewoner soms gezamenlijk in kleinere ruimtes. NCG vindt het daarom niet verantwoord om opnames en informatiebijeenkomsten door te laten gaan.

Geplande opnames

Alle opnames die tot en met 6 april stonden ingepland, worden afgezegd. Het gaat om circa 150 opnames. Bewoners die het betreft, krijgen hiervan zo spoedig mogelijk bericht per sms, mail en/of telefonisch. Wij begrijpen dat het afzeggen van geplande opnames een tegenvaller is voor de betrokken bewoners. NCG gaat de opnames in overleg met de bewoners alvast opnieuw inplannen voor na 6 april, zodat we klaar staan om door te gaan. Of de opnames na 6 april door kunnen gaan, is uiteraard afhankelijk van de situatie op dat moment en de maatregelen die de Rijksoverheid dan hanteert.

Geen informatiebijeenkomsten

NCG organiseert regelmatig kleine en grote informatiebijeenkomsten voor bewoners over de versterking. De komende drie weken stonden nog geen informatiebijeenkomsten van NCG gepland. NCG gaat tot en met 6 april ook geen nieuwe informatiebijeenkomsten inplannen. Bewoners worden via andere informatiekanalen ge├»nformeerd over de versterking van hun gebouw. Dit gebeurt bijvoorbeeld per brief, mail, telefonisch, website of nieuwsbrief.

Versterking gaat door

De uitvoering van versterkingswerkzaamheden aan gebouwen gaat de komende weken zoveel als mogelijk door. Aannemers die in opdracht van NCG werken aan de versterking nemen op de bouwplaats strikte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Ook wordt door ingenieursbureaus en medewerkers van NCG doorgewerkt aan bijvoorbeeld het opstellen van versterkingsadviezen en het voorbereiden van versterkingswerkzaamheden.

De komende tijd zetten wij de versterking dus door voor adressen waar al wel een opname had plaatsgevonden en geen extra bezoek nodig is. Medewerkers van NCG werken daarbij zoveel mogelijk vanuit huis.  

Versterkingspunt Loppersum gesloten

Het versterkingspunt in Loppersum is gesloten voor bezoek.
Telefonisch is NCG bereikbaar via het algemene nummer 088 041 44 77 (op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur). 
Bewoners kunnen met vragen contact opnemen met hun bewonersbegeleider of mailen naar info@nationaalcoordinatorgroningen.nl.

Top