Graafwerkzaamheden gemeentehuis gaan vandaag van start

Graafwerkzaamheden gemeentehuis gaan vandaag van start

Dit item is verlopen op 02-04-2019.
Bouwbord gemhuis

Bron: Gemeente Loppersum
Datum: 13-03-2019

Vandaag starten de graafwerkzaamheden bij het gemeentehuis in Loppersum. Het gemeentehuis wordt bouwkundig versterkt om beter bestand te zijn tegen aardbevingen. Als eerste is het gebied aan de achterzijde van het gemeentehuis aan de beurt.

Ontgraven en damwanden plaatsen

De kelders van het gemeentehuis worden ontgraven en vervolgens  komen er damwanden. De verwachting is dat er gemiddeld 4 tot 6 vrachtwagens zand per dag worden afgevoerd. De rest wordt opgeslagen op de bouwplaats achter het gemeentehuis.
We proberen de overlast zo klein mogelijk te houden, maar de werkzaamheden brengen geluid met zich mee. Dit geluid wordt gemonitord. Overstijgt het de norm? Dan grijpen we in. Na het aanbrengen van de damwanden worden de funderingspalen één voor één doorgezaagd en wordt 'base isolation' aangebracht. Dit staat gepland in de zomermaanden.

Base isolation

De versterking van het gemeentehuis gebeurt met behulp van 'base isolation'. Om het zo makkelijk mogelijk uit te leggen: in feite wordt met deze methode een aantal 'schokdempers' in de fundering aangebracht. Voordeel van deze methode is dat de dienstverlening aan de inwoners door kan gaan en dat de medewerkers niet hoeven te verhuizen naar andere locaties. Zij kunnen wel gebruik maken van een aantal tijdelijke flexplekken aan de Hogestraat 2, als daar behoefte aan is. We streven ernaar eind december 2019 klaar te zijn met de bouwkundige versterking.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het bouwkundig versterken van het gemeentehuis? Nieuws over dit project en de bijbehorende planning plaatsen we met regelmaat op www.loppersumversterkt.nl/versterkinggemeentehuis. Heeft u naar aanleiding van de versterking vragen? Neem dan contact met ons op via ons KlantContactCentrum, tel. (0596) 548200 of gemeente@loppersum.nl.

Logo gemeente Loppersum

Top