Bouwkundige versterking gemeentehuis binnenkort van start

Bouwkundige versterking gemeentehuis binnenkort van start

Dit item is verlopen op 14-03-2019.
Gemeentehuis

Bron: gemeente Loppersum
Datum: 11-02-2019

Uit inspecties is gebleken dat het gemeentehuis van Loppersum versterkt moet worden, om beter bestand te zijn tegen mogelijke aardbevingen. In de laatste week van februari wordt het bouwterrein met hekken afgezet en worden de voorbereidende werkzaamheden opgestart.

Het gemeentehuis wordt bouwkundig versterkt met behulp van 'base isolation', wat betekent dat er 'schokdempers' onder het gemeentehuis komen. De werkzaamheden vinden uitsluitend plaats onder het gemeentehuis, want de binnenkant van het gemeentehuis hoeft niet versterkt te worden. De medewerkers van het gemeentehuis kunnen daarom hun werkplek blijven gebruiken tijdens de werkzaamheden.

Gemeentehuis blijft open voor bezoekers
Burgemeester Hans Engels: "Tijdens de werkzaamheden gaat de dienstverlening aan de inwoners gewoon door. Bezoekers kunnen aan de voorkant van het gemeentehuis parkeren. Ik vind het een goede zaak dat we tijdens de versterking op locatie bereikbaar blijven voor onze inwoners. Een bouwkundige versterking gaat niet zonder overlast, maar we doen er alles aan om die zo klein mogelijk te houden."

Planning
In maart starten de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting is de versterking eind december 2019 afgerond.

Meer informatie over het bouwkundig versterken van het gemeentehuis staat op www.loppersumversterkt.nl/versterkinggemeentehuis

Logo gemeente Loppersum

Top