Nieuws & achtergronden

Nieuws & achtergronden

 • Nieuws

  • NPG dorpscafe
   Loppersum nodigt inwoners uit voor NPG-dorpscafé

   Bron: gemeente Loppersum
   Datum: 03-09-2019

   Sterke dorpen met gelukkige inwoners! Met dit doel zijn medewerkers van diverse welzijnsorganisaties en de gemeente Loppersum eind 2018 begonnen aan een ontdekkingsreis. De gemeente Loppersum wil graag antwoord van de inwoners krijgen op de vraag: 'Wat heeft u nodig om goed te kunnen leven in uw dorp?'
   In september organiseert de gemeente 4 'NPG-dorpscafé avonden' om met inwoners door te praten over deze vraag. Alle inwoners zijn van harte welkom!

  • Bloembakken opening Westeremden
   Feestelijke opening bouwkundig versterkte Abt-Emoschool

   Bron: gemeente Loppersum
   Datum: 05-09-2019

   Vanmiddag was de feestelijke opening van de vernieuwde Abt Emo-school in Westeremden. De Abt Emo-school is het eerste gebouw van de Netwerkschool uit de gemeente Loppersum dat bouwkundig versterkt is. De afgelopen maanden is er door iedereen hard gewerkt om een mooi resultaat te krijgen. Het gebouw is beter bestand tegen aardbevingen en onderwijskundig vernieuwd. 

  • Man naast huis
   Schade-opname nu door eigen aannemer

   Bron: Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG)
   Datum: 02-09-2019 

   Het is vanaf vandaag mogelijk om als schademelder zelf een aannemer in te schakelen voor het uitvoeren van een opname voor de schadeafhandeling. Er hoeft dan niet gewacht te worden op een onafhankelijke deskundige, die schaarser zijn en dus minder snel beschikbaar. Wel moet deze ‘eigen aannemer’ aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Foto kenniscongres
   Kenniscongres Sterk Groningen! rondom aardbevingsdossier

   Bron: Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen
   Datum: 22-08-2019
   Op donderdag 26 september organiseert het Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen samen met Kennisplatform Bouwen en Versterken het tweede kenniscongres: Sterk Groningen!.

 • Achtergronden

Archief
Top