Nieuws & achtergronden

Nieuws & achtergronden

 • Nieuws

  • Logo Tweede Kamer
   Budgettaire gevolgen gaswinning Groningen

   Bron: Tweede Kamer
   Datum: 19-09-2018

   Vandaag, 19 september 2018, is er een brief naar de Tweede Kamer  gestuurd over de budgettaire gevolgen van de gaswinning in Groningen. Indiener van de brief is minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

  • Kaart besluiten
   Eerste half jaar: 1,8 miljoen euro uitgekeerd

   Bron: Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen
   Datum: 19-09-2018

   Het totaal uitgekeerde bedrag aan schadevergoedingen bedraagt ruim 1,8 miljoen euro voor ruim 650 besluiten over schademeldingen. Zo blijkt bij het opmaken van de balans van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen die op 19 maart 2018 is begonnen.

  • ICT onderwijs
   Ook komende vier jaar ICT onderwijs voor alle leerlingen in aardbevingsgebied

   Bron: Economic Board Groningen
   Datum: 18-09-2018

   De komende vier jaar krijgen alle leerlingen in het aardbevingsgebied ICT onderwijs. Economic Board Groningen (EBG) financiert dit project, Provincie Groningen en de 9 gemeenten uit Noord- en Midden-Groningen leveren ook een bijdrage.

  • Gouden Koets
   'Passage over Groningen in Troonrede roept op tot concrete daden'

   Bron: Provincie Groningen
   Datum: 18-09-2018

   "De Groningen-passage in de Troonrede roept op tot concrete daden", laat commissaris van de Koning René Paas in een eerste reactie weten. "Het is belangrijk dat die voor wat betreft het schadeherstel, de veiligheid en het perspectief voor Groningen, snel volgen". De aardbevingsproblematiek kwam voor het vierde achtereenvolgende jaar voorbij in de Troonrede.

  • Logo SodM
   Aankondiging informatieavond in Loppersum over de adviezen van SodM over de gaswinning in Groningen

   Bron: Staatstoezicht op de Mijnen (SodM)
   Datum: 17-09-2018

   Op 25 september 2018 is er een informatieavond in het gemeentehuis van Loppersum over de adviezen van Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) in het kader van het ontwerp-instemmingsbesluit Gaswinning Groningenveld 2018-2019 van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

  • Gemeentehuis
   Installatie waarnemend burgemeester Loppersum Hans Engels

   Bron: gemeente Loppersum
   Datum: 14-09-2018

   Commissaris van de Koning René Paas heeft 3 september jl. de heer Engels benoemd als waarnemend burgemeester van Loppersum. Hij volgt Albert Rodenboog op, die eerder dit jaar zijn ontslag heeft ingediend. De installatie vindt op 1 oktober plaats tijdens een buitengewone openbare raadsvergadering.

  • OR halfjaarrapportage
   Onafhankelijke Raadsman: "Stel de mensen centraal bij versterking"

   Bron: De Onafhankelijke Raadsman
   Datum: 12-09-2018

   De Onafhankelijke Raadsman Gaswinning (Leendert Klaassen) heeft vandaag zijn halfjaarrapport aangeboden aan minister Wiebes.

  • BuildinG
   Verslag kennistafel Bouwen en Versterken over schade en monitoring

   Bron: NCG
   Datum: 10-09-2018

   Op 28 juni organiseerde het Kennisplatform Bouwen en Versterken haar derde kennistafel. Deze bijeenkomst stond in het teken van schade en monitoring. Het verslag van deze  kennistafel is nu gepubliceerd. De deelnemers hebben een top vijf samengesteld van onderwerpen voor vervolgonderzoek. Bij de kennistafel waren ongeveer dertig professionals en wetenschappers aanwezig. Zij gingen in gesprek over oorzaken van schade, seismische monitoring, monitoring van gebouwtrillingen en schade, en effecten van de ondiepe ondergrond.

  • Afbeelding gemeente Loppersum
   Loppersum biedt inwonersondersteuning

   Bron: gemeente Loppersum
   Datum: 11-09-2018

   Sinds 1 mei 2017 is er een inwonersondersteuner actief in de gemeente Loppersum, te weten Roos Burggraaff. Zij ondersteunt inwoners die, als gevolg van de aardbevingen, veel problemen ervaren op emotioneel en sociaal gebied en die hierdoor problemen hebben met geestelijke -en lichamelijke gezondheid.

  • Aanwijzen op kaart
   Vlottere schade-afhandeling vraagt om aanpassingen eisen aan deskundigen

   Bron: Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen
   Datum: 29-08-2018

   Hoewel er stappen gezet zijn met de afhandeling van schades en er elke week meer besluiten worden genomen, zitten we nog niet op het gewenste niveau. Daarom hebben we besloten een belangrijke belemmering weg te nemen.     

  • 191 schade-opnames, 75 besluiten

   Bron: Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen
   Datum: 24-08-2018

   Het aantal schademeldingen was deze week iets lager dan de week ervoor. Vorige week waren er 149 nieuwe schademeldingen, deze week waren dat er 131.

  • Logo Rijksoverheid
   Gaswinning Groningenveld verder afgebouwd, ontwerp-instemmingsbesluit ter inzage

   Bron: Rijksoverheid
   Datum: 24-08-2018

   De gaswinning uit het Groningenveld moet  komend jaar dalen naar maximaal 19,4 miljard Nm3. Dat blijkt uit het ontwerp-instemmingsbesluit voor het gasjaar 2018/2019 dat vanaf vandaag ter inzage ligt. De daling van de gaswinning is in lijn met het afbouwplan van het kabinet.

    
    

  • Laatste gemeentegids gemeente Loppersum

   Bron: Gemeente Loppersum
   Datum: 20-08-2018

   In week 34 valt een bijzondere editie van de gemeentegids bij inwoners van de gemeente Loppersum op de deurmat. Dit is namelijk de laatste. Per 1 januari 2021 gaat Loppersum samen met de gemeenten Delfzijl en Appingedam verder als één gemeente.

  • Fietser Ten Post
   NCG publiceert tweede kwartaalrapportage 2018

   Bron: NCG
   Datum: 08-08-2018

   Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft de tweede kwartaalrapportage van 2018 uitgebracht. De rapportage beschrijft de voortgang rondom inspecties en versterking van gebouwen, regelingen en onderzoeken in de periode april tot en met juni van dit jaar.

  • Afbeelding in relatie tot verduurzaming
   Duurzaamheidslening voor woningeigenaren gemeente Loppersum

   Bron: Gemeente Loppersum
   Datum: 23-07-2018

   Inwoners van de gemeente Loppersum kunnen een duurzaamheidslening aanvragen bij de gemeente. Op deze manier wil de gemeente mensen motiveren om energiebesparende maatregelen te nemen in en aan hun eigen woning. Voorbeelden van maatregelen zijn het isoleren van spouwmuren, de aanschaf van een warmtepomp of de aanleg van een groen dak.

 • Achtergronden

Archief
Top