Nieuws & achtergronden

Nieuws & achtergronden

 • Nieuws

  • Dak herstellen klein
   Hoe het schadeloket omgaat met acuut onveilige situaties

   Bron: Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG)
   Datum: 20-06-2018
   Naast de afhandeling van meldingen van mijnbouwschade, inspecteert de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen ook acuut onveilige situaties (AOS). Als u bij ons een AOS-melding doet, start binnen 48 uur een veiligheidsinspectie. “We helpen vaak al door duidelijkheid te bieden over de veiligheid van het gebouw.” Een interview met bouwkundig adviseur Hindrik Blok.

  • Jaarverslag SodM 2017 klein
   Jaarverslag Staatstoezicht op de Mijnen

   Bron: Staatstoezicht op de Mijnen (SodM)
   Datum: 21-06-2018

   Afgelopen jaar stond voor een belangrijk deel in het teken van de gaswinning en aardbevingen in Groningen, zo blijkt uit het jaarverslag van Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). Maar in 2017 was er ook veel te doen rondom de gaswinning in de kleine velden in de rest van Nederland.

  • Versterkingspunt Loppersum verhuist

   Bron: NCG
   Datum: 21-06-2018

   Het versterkingspunt Loppersum van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) gaat verhuizen. Met ingang van 3 juli 2018 kunnen bewoners uit de gemeente Loppersum terecht aan de Wijmersweg 43 in Loppersum.

  • Kaartje meldingen
   166 acuut onveilige situatie-meldingen

   Bron: Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) 
   Datum: 20-06-2018

   Sinds de opening van het schadeloket op 19 maart 2018 zijn er 166 meldingen gedaan van een acuut onveilige situatie (AOS). Bij 19 daarvan namen we direct maatregelen zoals het stutten van een woning of het verankeren van een gevel.

  • Kennistafel
   Kennistafel maakt vragen en oplossingen rondom leefbaar en kansrijk Groningen inzichtelijk

   Bron: NCG
   Datum: 19-06-2018

   Op 14 juni organiseerde het Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen haar eerste kennistafel. Veertig experts uit verschillende non-profit, profit en ambtelijke organisaties discussieerden mee over de leefbaarheid en kansrijkheid in en rondom Groningen.

  • Interview met Manno Bannink van NCG

   Bron: De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR)
   Datum: 19-06-2018

   De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) brengt periodiek een digitale nieuwsbrief uit.

  • Zaterdag 30 juni wordt het event Thoes georganiseerd

   Bron: Thoes
   Datum: 16-06-2018

   Als Groningers zijn we het er allemaal over eens: het is hier goud wonen. Toch heeft een grote groep huiseigenaren vragen over hun woontoekomst. Terwijl in de regio volop bouwinnovaties en betaalbare concepten zijn ontwikkeld voor versterking. Maar ook voor verduurzaming, wonen zonder gasaansluiting en levensloopgeschikt (ver)bouwen. Ondanks onzekerheden in een groot deel van Groningen, vinden initiatiefnemers BuildinG en Groninger Dorpen het tijd om een brug te slaan tussen de bewoners en de bouwsector. Om ze de kans te bieden het heft in eigen hand te nemen waar het wél mogelijk is. Om ze perspectief te bieden.

  • RUG organiseert op 29 juni bijeenkomst over waarde van erfgoed


   Bron: NCG
   Datum: 14-06-2018

   Op vrijdag 29 juni organiseert de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een bijeenkomst over de waarde van erfgoed in het gaswinningsgebied.

  • Nieuwsbrief kindcentrum Middelstum

   Bron: gemeente Loppersum
   Datum: 14-06-2018

   Eind juni start de bouw van het nieuwe kindcentrum aan de Zuiderstraat in Middelstum. Hier krijgen OBS de Wilster, CBS Wicher Zitsema, kinderopvang van Kids2b en de bibliotheek in de toekomst een nieuwe plek.

  • Kraakpand
   NAM verkoopt pand Onderdendamsterweg 13 in Middelstum

   Bron: NAM
   Datum: 14-06-2018

   NAM verkoopt het pand aan de Onderdendamsterweg 13 in Middelstum. Na de zomer wordt een makelaar ingeschakeld. De gemeente Loppersum wil dat het voorhuis wordt behouden en de mogelijkheid wordt geboden de tussengang en de schuur te slopen.

  • Start bouw kindcentra in Loppersum en Middelstum

   Bron: gemeente Loppersum
   Datum: 13-06-2018

   Eind juni/begin juli start de bouw van twee nieuwe kindcentra in de gemeente. Vanaf 2019 is hier opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0-12 jaar.

  • Eigenaren rijksmonumenten ontvangen eerste bedrag uit nieuwe subsidieregeling

   Bron: NCG
   Datum: 13-06-2018

   De eerste elf eigenaren van rijksmonumenten ontvangen een geldbedrag uit de nieuwe subsidieregeling voor regulier onderhoud rijksmonumenten Groningen (RORG). De subsidieregeling is een gezamenlijk initiatief van de provincie Groningen, het ministerie van OCW en Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

  • De website www.loppersumversterkt.nl is vandaag precies een half jaar online

   Bron: gemeente Loppersum
   Datum: 12-06-2018

   De gemeente Loppersum heeft een website gemaakt over het versterken als gevolg van aardbevingen en gaswinning: www.loppersumversterkt.nl. U kijkt er nu naar.

  • Collage in de media
   In de media - gaswinning in Groningenveld

   Bron: diverse media regionaal/landelijk
   12-06-2018
   De afgelopen week hebben de media veel aandacht besteed aan de laatste ontwikkelingen rond de gaswinning in Groningen. Hans Alders van NCG stelde zijn positie ter beschikking en de Tweede Kamer debatteerde over de afbouw van de gaswinning en de versterking van woningen. Veel Groningers waren met bussen naar Den Haag gegaan om het debat bij te wonen.

  • Logo Tweede Kamer
   Debat over gaswinning van 7 juni terugkijken?

   Bron: Tweede Kamer
   Datum: 11-06-2018

   Via 'Debat Gemist' op de website van de Tweede Kamer kunt u plenaire debatten en commissievergaderingen van de Tweede Kamer terugkijken. Dat geldt ook voor het debat over de gaswinning dat afgelopen donderdag gehouden werd.
    

  • Nieuwbouw
   Reflectie op nieuwbouwregeling

   Bron: NCG
   Datum: 08-06-2018

   Een commissie onder leiding van de Rijksbouwmeester heeft een reflectie op de nieuwbouwregeling uitgevoerd in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). In de reflectie is onder andere gekeken of de vergoedingssystematiek goed werkt. Of er voldoende ontwerpvrijheid is binnen de eisen van de regeling en of de regeling nieuwbouwprojecten niet onnodig vertraagd. Ook heeft de commissie verbetermogelijkheden meegegeven.

 • Achtergronden

Archief
Top