Nieuws & achtergronden

Nieuws & achtergronden

 • Nieuws

  • Aan de slag met perspectief voor Noord- en Midden-Groningen

   Bron: NCG
   19-04-2018

   Gemeenten en woningcorporaties zien veel kansen om de woonkwaliteit, omgevingskwaliteit en leefbaarheid te verbeteren. Het is van belang dat de inwoners als ervaringsdeskundigen hierbij nauw worden betrokken. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten uit het woningmarkt- en bewonersonderzoek Noord- en Midden-Groningen.

  • Afbeelding van collage monumenten
   Bestemmingsplan voor het cultureel erfgoed in Loppersum

   Bron: gemeente Loppersum
   18-04-2018

   Het cultureel erfgoed is erg belangrijk voor de identiteit van de gemeente Loppersum en haar inwoners. We zijn er zuinig op en willen het beschermen voor de gevolgen van de gaswinning. Om het cultureel erfgoed te voorzien van een passende bescherming stelde de gemeenteraad op 5 maart 2018 het bestemmingsplan Cultureel Erfgoed vast.

  • Commissie start uitvoering nieuwe werkwijze afhandeling schademeldingen

   Bron: Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen
   18-04-2018

   De onafhankelijke Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen wil circa 80 procent van de huidige schademeldingen rond gaswinning in Groningen en gasopslag in Norg afhandelen in een vereenvoudigde procedure. Belangrijke vereiste is dat de schade maximaal 10.000 euro bedraagt. Alle andere gevallen worden onder de reguliere procedure opgepakt. De Commissie verwacht begin mei de eerste besluiten over schadevergoeding te kunnen nemen.

  • Omslag jaarrapportage 2017 Onafhankelijke Raadsman
   Jaarrapportage 2017 Onafhankelijke Raadsman

   Bron: Onafhankelijke Raadsman
   18-04-2018

   Vandaag heeft de Onafhankelijke Raadsman zijn jaarrapportage aangeboden aan de minister van Economische Zaken en Klimaat. Leendert Klaassen vervult deze ombudsfunctie voor schadeafhandeling en versterking als gevolg van gaswinning in Groningen nu exact vijf jaar. In die periode zijn meer dan 1000 klachten gemeld.

  • Aardbeving bij Garsthuizen

   Bron: KNMI
   14-04-2018

   Op 13 april 2018 heeft er een aardbeving plaatsgevonden nabij Garsthuizen. De beving is op vele plekken in de omgeving van Garsthuizen gevoeld. Het KNMI stelde de kracht van de beving vast op 2.8 op de schaal van Richter. De beving houdt verband met de gaswinning uit het Groningen-gasveld.

   Schade melden?

   Schade melden kan via Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG). U kunt TCMG bereiken via:

   Telefoonnummer: 0800- 4444 111 of via internet: schadedoormijnbouw.nl/contact

  • 159 aanmeldingen voor Koopinstrument

   Bron: NCG
   03-04-2018

   159 woningeigenaren hebben zich aangemeld voor het Koopinstrument van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Belangstellenden konden zich van 15 februari tot en met 16 maart 2018 aanmelden. Het Koopinstrument is een vervolg op de proef die NCG in 2016 startte.

 • Achtergronden

Archief
Top