Leefbaarheid

HOME  |  Leefbaarheid

Leefbaarheid

Hoe houden we de dorpen in onze gemeente leefbaar, nu en op de lange termijn? Hoe zien onze dorpen er over vijf of 10 jaar uit? Daar moeten we samen de schouders onder zetten. Als gemeente, als inwoners en als ondernemers. En dat gebeurt ook. Het aantal burgerinitiatieven in de gemeente Loppersum lijkt alleen maar te groeien en dat is goed om te zien. Want in gezamenlijkheid kunnen kansen aangegrepen worden die de versterkingsopgave met zich meebrengt.

Inrichting van het dorp

Daarnaast is de versterkingsoperatie dé kans om de leefbaarheid op verschillende manieren te vergroten. De zogenaamde ‘koppelkansen’: nu er grote delen op de schop gaan en er middelen beschikbaar zijn, wordt de kans aangegrepen om de leefomgeving in verschillende opzichten beter en mooier te maken.

"Aanschuiven in... de dorpen": wat is er nodig om goed te kunnen leven?

Sterke dorpen met gelukkige inwoners! Met dit doel (deze 'eindbestemming') zijn medewerkers van diverse welzijnsorganisaties en de gemeente Loppersum eind 2018 begonnen aan een ontdekkingsreis. In mei, juni, augustus en september 2019 gaan we onder de naam "Aanschuiven in…" de zeventien dorpen van de gemeente Loppersum in. Lees meer over "Aanschuiven in... de dorpen"

Logo Aanschuiven

Informatie over leefbaarheid voor inwoners

Scholen: gezamenlijke (school)pleinen & veiligheid

Alle scholen in de gemeente Loppersum krijgen (extra) aantrekkelijke schoolpleinen. Pleinen die niet alleen dienen als schoolplein, maar ook (buiten schooltijd) gebruikt kunnen worden voor andere dorpsactiviteiten. Daarnaast worden de schoolgebouwen eigentijds en flexibel ingericht én wordt gezorgd voor de verkeersveiligheid rond het schoolgebouw.

Informatie over leefbaarheid voor scholen


Fotogalerij

Klik op onderstaande foto om de fotogalerij te bekijken.

Top