Kinderen/jongeren en aardbevingen

HOME  |  Scholen  |  Kinderen/jongeren en aardbevingen

Kinderen/jongeren en aardbevingen

Afbeelding informatie voor kinderen en jongeren

Het versterken van scholen en woningen heeft ook effect op kinderen en jongeren. Voor jullie (en voor jullie ouders en leerkrachten) hebben we wat informatie op een rij gezet. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als je een spreekbeurt wilt maken over de aardbevingen. Of als je meer wilt weten over de gaswinning. En als je op school les wilt over de aardbevingen kun je je juf of meester op de lespakketten wijzen die hieronder staan. Je vindt helemaal onderaan deze pagina ook informatie over hoe je contact kunt leggen met Centrum voor Jeugd en Gezin. Als jij of je ouders vragen en/of zorgen hebben dan kun je bij hun terecht.

Ook hierbij een oproep aan jou om zelf iets aan te leveren voor deze website en een tablet te winnen! Wat doen de aardbevingen met jou? Maak iets moois en stuur het ons toe! Je kunt een tablet winnen en de klas van de winnaar krijgt een gastles van Veiligheidsregio Groningen over aardbevingen.

Meer informatie over de wedstrijd
Mail jouw inzending voor 3 februari 2018 naar:

E-mailadres: gemeente@loppersum.nl

Aardbevingenwijzer

Meer rechtstreekse informatie over groepslessen van Veiligheidsregio Groningen.

Meer informatie over aardbevingen in het algemeen of als je bijvoorbeeld een spreekbeurt wilt houden.

Jeugdjournaal

Ook in het Jeugdjournaal wordt aandacht besteed aan de aardbevingen. Hieronder zie je de meest recente uitzendingen waarin kinderen aan het woord komen.

Afbeelding en link naar uitzending Jeugdjournaal 08-01-2018   Jeugdjournaal uitzending 8 januari 2018 terugkijken (basisschool De Wilgenstee Zeerijp in beeld)

Afbeelding en link naar uitzending Jeugdjournaal 09-01-2018   Jeugdjournaal uitzending 9 januari 2018 terugkijken (basisschool Klim-op Middelstum in beeld)

Contact

Soms zijn er vragen en/of problemen die zo ingewikkeld lijken dat je er zonder hulp van anderen niet uitkomt. Dan is het goed om te weten dat je altijd aan kunt kloppen bij Centrum voor Jeugd en Gezin via het KlantContactCentrum (KCC) van de gemeente Loppersum. Bereikbaar via:

Telefoonnummer: 0596- 54 8200

E-mailadres: jeugd@loppersum.nl

Top