Kinderen/jongeren en aardbevingen

HOME  |  Scholen  |  Kinderen/jongeren en aardbevingen

Kinderen/jongeren en aardbevingen

Afbeelding informatie voor kinderen en jongeren

Het versterken van scholen en woningen heeft ook effect op kinderen en jongeren. Voor jullie (en voor jullie ouders en leerkrachten) hebben we wat informatie op een rij gezet. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als je een spreekbeurt wilt maken over de aardbevingen. Of als je meer wilt weten over de gaswinning. En als je op school les wilt over de aardbevingen kun je je juf of meester op de lespakketten wijzen die hieronder staan. Je vindt helemaal onderaan deze pagina ook informatie over hoe je contact kunt leggen met Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Als jij of je ouders vragen en/of zorgen hebben dan kun je bij hun terecht.
Informatie van CJG en GGD over kinderen in het aardbevingsgebied
Folder kinderen en aardbevingen

Wedstrijd basisschoolleerlingen

De gemeente riep in januari 2018 basisschoolleerlingen op om hun ervaringen met aardbevingen of de versterking van hun huis of hun school te delen. We vroegen ze: wat is er voor jou veranderd, wat vond je spannend, eng of mooi? Er werden prachtige, ontroerende en kleurrijke kunstwerken opgestuurd. Aline Bos uit Zeerijp won de wedstrijd. Ze maakte een mooi gedicht en bouwde van snoep een origineel bouwwerk. Daarmee wint zij een iPad! En de klas van Aline kreeg 15 mei 2018 een gastles van Veiligheidsregio Groningen over aardbevingen.

Daarnaast waren er nog twee eervolle vermeldingen voor Sofie Prins uit Garrelsweer en voor Eline Poelstra uit Loppersum.

Aline kwam na de prijsuitreiking live op RTV Noord (item start bij minuut 11.30)

Aline was ook live op de radio bij RTV Noord (item begint bij minuut 21.48)

Karlijn Brontsema mocht tijdens Koningsdag 2018 in Groningen het gedicht voorlezen dat leerlingen uit groep 3 en 4 van basisschool de Zandplaat uit 't Zandt  gemaakt hadden.Dit werd uitgezonden op RTV Noord.

Inzending kunstwerk

Fotogalerij

Hieronder staat een fotogalerij van alle inzendingen van de leerlingen uit de gemeente Loppersum die meegedaan hebben aan de teken-en knutselwedstrijd. Klik op een willekeurige foto voor een grotere weergave. Bekijk de galerij met alle ingezonden tekeningen, verhalen en kunstwerken of klik op onderstaande foto om de fotogalerij te bekijken.

Foto kunstwerk winnares Aline Bos


Aardbevingenwijzer

Meer rechtstreekse informatie over groepslessen van Veiligheidsregio Groningen.

Meer informatie over aardbevingen in het algemeen of als je bijvoorbeeld een spreekbeurt wilt houden.

Jeugdjournaal

Ook in het Jeugdjournaal wordt aandacht besteed aan de aardbevingen. Hieronder zie je de meest recente uitzendingen waarin kinderen aan het woord komen.

Afbeelding en link naar uitzending Jeugdjournaal 08-01-2018   Jeugdjournaal uitzending 8 januari 2018 terugkijken (basisschool De Wilgenstee Zeerijp in beeld)

Afbeelding en link naar uitzending Jeugdjournaal 09-01-2018   Jeugdjournaal uitzending 9 januari 2018 terugkijken (basisschool Klim-op Middelstum in beeld)

Fragment uit Jeugdjournaal 19 januari 2018 - Ibo en Abel aan het woord    Jeugdjournaal fragment 19 januari 2018 terugkijken: "Ibo (11) en Abel (9) moeten hun huis uit door de aardbevingen"

Contact

Soms zijn er vragen en/of problemen die zo ingewikkeld lijken dat je er zonder hulp van anderen niet uitkomt. Dan is het goed om te weten dat je altijd aan kunt kloppen bij Centrum voor Jeugd en Gezin via het KlantContactCentrum (KCC) van de gemeente Loppersum. Bereikbaar via:

Telefoonnummer: 0596- 54 8200

E-mailadres: jeugd@loppersum.nl

Top