Gemeentehuis versterken

HOME  |  Bijzondere gebouwen  |  Gemeentehuis versterken

Gemeentehuis versterken

Uit inspecties is gebleken dat het gemeentehuis van Loppersum versterkt moet worden, om beter bestand te zijn tegen mogelijke aardbevingen. Het gemeentehuis wordt bouwkundig versterkt met behulp van 'base isolation', wat betekent dat er 'schokdempers' onder het gemeentehuis komen. De werkzaamheden vinden uitsluitend plaats onder het gemeentehuis, want de binnenkant van het gemeentehuis hoeft niet versterkt te worden. De medewerkers van het gemeentehuis kunnen daarom hun werkplek blijven gebruiken tijdens de werkzaamheden.

Gemeentehuis

Gemeentehuis blijft open voor bezoekers

Burgemeester Hans Engels: "Tijdens de werkzaamheden gaat de dienstverlening aan de inwoners gewoon door. Bezoekers kunnen aan de voorkant van het gemeentehuis parkeren. Ik vind het een goede zaak dat we tijdens de versterking op locatie bereikbaar blijven voor onze inwoners. Een bouwkundige versterking gaat niet zonder overlast, maar we doen er alles aan om die zo klein mogelijk te houden." 

Planning

Sinds maart worden de kelders van het gemeentehuis ontgraven en worden er damwanden aangebracht. De verwachting is dat er gemiddeld 4 tot 6 vrachtwagens zand per dag worden afgevoerd. De rest wordt opgeslagen op de bouwplaats achter het gemeentehuis. Na het aanbrengen van de damwanden worden de funderingspalen één voor één doorgezaagd en wordt 'base isolation' aangebracht. Dit staat gepland in de maand oktober.
Vanaf juli wordt ook aan het dak gewerkt. De keuze is gevallen op versterking van binnenuit en niet van buitenaf. Het grootste voordeel is dat we daarmee niet of nauwelijks geluidsoverlast voor de omgeving veroorzaken. Deze werkzaamheden worden in de zomervakantie tijdens de avonduren en op twee zaterdagen uitgevoerd. Naar verwachting is de versterking eind december 2019 afgerond.

Graven 1 Graven 2 Onder gemeentehuis pijlers

Brief voor omwonenden gemeentehuis juni 2019
Stand van zaken versterking gemeentehuis_februari 2019
Brief voor omwonenden gemeentehuis_februari 2019
Brief voor omwonenden Hogestraat 2_februari 2019
Presentatie bouwkundige versterking gemeentehuis (inwonersavond 19 november 2018)

Meer informatie of vragen?

Wilt u meer weten over het bouwkundig versterken van het gemeentehuis? Kijk dan af en toe op deze pagina. Hier plaatsen we regelmatig nieuwe informatie.
Heeft u naar aanleiding van de versterking vragen? Neem dan contact met ons op via ons KlantContactCentrum, tel. (0596) 548200 of gemeente@loppersum.nl.

Onder de grond Graver onder de grond Werk onder de grond

Top