Gemeentehuis versterken

HOME  |  Bijzondere gebouwen  |  Gemeentehuis versterken

Gemeentehuis versterken

Uit inspecties is gebleken dat het gemeentehuis van Loppersum versterkt moet worden, om beter bestand te zijn tegen mogelijke aardbevingen. Het gemeentehuis wordt bouwkundig versterkt met behulp van 'base isolation', wat betekent dat er 'schokdempers' onder het gemeentehuis komen. De medewerkers van het gemeentehuis kunnen hun werkplek blijven gebruiken tijdens de werkzaamheden.

Gemeentehuis

Gemeentehuis blijft open voor bezoekers

Burgemeester Hans Engels: "Tijdens de werkzaamheden gaat de dienstverlening aan de inwoners gewoon door. Bezoekers kunnen aan de voorkant van het gemeentehuis parkeren. Ik vind het een goede zaak dat we tijdens de versterking op locatie bereikbaar blijven voor onze inwoners. Een bouwkundige versterking gaat niet zonder overlast, maar we doen er alles aan om die zo klein mogelijk te houden." 

Planning

In het voorjaar van 2019 zijn de kelders van het gemeentehuis ontgraven en zijn er damwanden aangebracht. Een deel van het zand is afgevoerd. De rest is opgeslagen op de bouwplaats achter het gemeentehuis. Na het aanbrengen van de damwanden worden de funderingspalen één voor één doorgezaagd en wordt 'base isolation' aangebracht. Dit gebeurt in de maand oktober/november. Daarna wordt het buitenterrein weer op orde gemaakt. Naar verwachting is de versterking eind december 2019 afgerond.

Graven 1 Graven 2 Onder gemeentehuis pijlers

Brief voor omwonenden gemeentehuis juni 2019
Stand van zaken versterking gemeentehuis_februari 2019
Brief voor omwonenden gemeentehuis_februari 2019
Brief voor omwonenden Hogestraat 2_februari 2019
Presentatie bouwkundige versterking gemeentehuis (inwonersavond 19 november 2018)

Meer informatie of vragen?

Wilt u meer weten over het bouwkundig versterken van het gemeentehuis? Kijk dan af en toe op deze pagina. Hier plaatsen we regelmatig nieuwe informatie.
Heeft u naar aanleiding van de versterking vragen? Neem dan contact met ons op via ons KlantContactCentrum, tel. (0596) 548200 of gemeente@loppersum.nl.

Onder de grond Graver onder de grond Werk onder de grond

Top