Middelstum

HOME  |  Scholen  |  Bouwkundig versterken  |  Middelstum

Middelstum

Wat gebeurt er in Middelstum?

De gereformeerde basisschool Klim-op blijft zelfstandig en is verhuisd naar het voormalige schoolgebouw van de christelijke basisschool Wicher Zitsema aan de Boerdamsterweg. Eerst is dit gebouw versterkt, duurzaam gemaakt en onderwijstechnisch op een eigentijdse manier aangepast. Er was een omvangrijke verbouwing nodig, maar nu is de school klaar voor de toekomst!

Een tijdelijke school

Om deze versterking en aanpassing uit te voeren, is in Middelstum een tijdelijke school gebouwd voor de leerlingen van CBS Wicher Zitsema. Zo kon hun huidige pand verbouwd en versterkt worden voor Klim-op.

Planning

De gereformeerde basisschool Klim-op heeft in december 2017 hun nieuwe schoolgebouw in gebruik genomen. Op 10 januari 2018 was de officiĆ«le opening. Hieronder ziet u de foto's van de openingshandeling.

Collage foto's opening Klim-op

CBS Wicher Zitsema gaat op termijn naar het nieuwe kindcentrum in Middelstum. Voor het zover is, moest het voormalige schoolgebouw van Klim-op aan de Zuiderstraat 1 in Middelstum gesloopt worden, want op deze locatie komt het nieuwe kindcentrum. Dit is in het voorjaar van 2018 gebeurd.

De versterking van het nieuwe schoolgebouw van Klim-op in beeld

Situatieschets van de nieuwe Klim-Op

Top